Zamieszczone przez natash
[O2] Chlapacze, czy jest sens zakładać? Jak je zamontować?
Zwiń
X
-
termit886 - jeżeli chcesz założyć oryginalne, skodowskie chlapacze, możesz zrobić to sam. Możesz ewentualnie podkleić wcześniej część błotników (tam, gdzie będą stykać się z chlapaczami) folią bezbarwną. ASO na pewno nie zrobi tego lepiej, niż Ty sam.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Podpowiedzcie gdzie można kupić taką folię bezbarwną aby zabezpieczyć krawędzie błotnika na styku chlapacza.No chyba że znacie inny sposób żeby to jakoś zabezpieczyć. Czy olać to i założyć bez zabezpieczania??? I czy przy zakładaniu tych ori chlapaczy style trzeba coś wiercić czy nie...???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez termit886Ja tez chcę sobie założyć chlapacze przed zimą ale mam auto na gwarancji i nie wiem czy zlecać to ASO żeby nie było problemów czy zrobić to samemu i się nie przejmować??? Co radzicie"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez termit886czy przy zakładaniu tych ori chlapaczy style trzeba coś wiercić czy nie
Z przodu wykręcasz wkręty i zakładasz chlapacz.
U siebie założyłem (po przygodzie z asfaltem na progach) chlapacze STYLE (zaokrąglone).
Aha, potrzebny jest torx 20 (najlepiej nasadka, coby z tył nie trzeba było koła odkręcać).Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
prawdopodobnie kiedyś pisałem, że chlapacze to gówno, no cóż, nadal tak uważam, ale niestety na jakimś szutrze pięknie obrypałem sobie progi :evil:
czyli chyba warto zakładać, ja po niewczasie zapodałem te małe (style?) na przód, wygląda jak wygląda, powiedzmy, że się przyzwyczaiłem, miejmy nadzieję, że działa, natomiast jeżeli chodzi o tył to nadal nie jestem przekonany.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonZamieszczone przez szkodanatomiast jeżeli chodzi o tył to nadal nie jestem przekonany.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Tylne też imo warto. Zdecydowanie mniej brudzą się boki tylnego zderzaka. Jeździłem na początku bez chlapaczy i różnica jest. Co do wyglądu to jak zwykle sprawa gustu. Ja mam ciemny lakier i nie rzucają się w oczy. Przy jasnych lakierach będą na pewno będą bardziej widoczne.
A no i mam te zaokrąglone (Style?) - są zdecydowanie ładniejsze. Montaż zapewne nie jest wybitnie trudny, ale przy moich zdolnościach i braku podstawowych narzędzi zajęło by mi to pół dnia, więc zleciłem to w ASO. Za montaż zapłaciłem kilkadziesiąt złotych, więc nie majątek.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sparrovJa z grzechotką poradziłem sobie bez odkręcania kół czy podnoszenia auta.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
Komentarz
-
-
Przeczytałem cały wątek o chlapaczach, choć nie sądziłem, że można tyle pisać o kawałku przeciwbłotnego plastiku, ale nadal nie wiem czy lepiej style czy classic do o2 fl. Doradźcie proszę bo kupiłem classic i przed zabraniem się za montaż trafiłem tu i... już spytałem w sklepie o możliwość zamiany na style, tylko czy warto?Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Klauzero, to już wg gustu. Jak dla mnie zaokrąglone (zaoblone) wyglądają lepiej --> Style ( fotki http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=963713#963713 )
A tu dla odmiany widać te i te: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=864196#864196Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
Komentarz
-
-
Ja założyłem style, bo chciałem takie, które nie rzucają się za bardzo w oczy. Teraz żałuję, bo classic jest niewiele większy, a byłby skuteczniejszy. Jeśli wygląd - to style. Jak skuteczność, to classic.
[ Dodano: Pon 03 Gru, 12 20:27 ]
Zamieszczone przez Klauzeronie sądziłem, że można tyle pisać o kawałku przeciwbłotnego plastiku
Komentarz
-
Komentarz